Legea offshore, promulgată în cursul zilei de iercuri de către preşeintele Klaus IOhannis, a fost publicată în Minitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore a fost publicat miercuri seară, în Monitorul Oficial.  

Legea a fost promulgată anterior de către preşedintele Klaus Iohannis.  

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 25 mai 2022, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022)", a transmis Administraţia Prezidenţială. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri, după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea offshore, că oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră.  

Legea offshore a fost votată, în 18 mai, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 248 de voturi pentru şi 34 contra, în calitate de for decizional, astfel că legea a mers la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Şedinţa de vot final a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

În plen, parlamentarii AUR şi USR şi-au susţinut amendamentele în plen, însă nu au trecut de votul deputaţilor.  

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.