CVS Health, cel mai mare lanţ de farmacii din Statele Unite, este pe cale să cumpere compania de asigurări medicale Aetna, pentru 68 de miliarde de dolari, într-o tranzacţie care va crea un nou gigant al industriei medicamentelor comercializate cu prescripţie medicală, relatează Financial Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aetna, a treia mare companie de asigurări medicale din Statele Unite în funcţie de vânzări, va primi o ofertă de 207 dolari pe acţiune, au declarat persoane apropiate situaţiei.

Preluarea, care ar reconfigura piaţa americană a medicamentelor cu prescripţie, este văzută drept o măsură defensivă, înainte de posibila intrare pe piaţa farmaceutică a retailerului online Amazon.

În ultimele luni, Amazon a obţinut autorizaţii pentru vânzări en-gros din partea autorităţilor americane, provocând zvonuri că ar putea începe să comercializeze medicamente cu prescripţie medicală prin intermediul platformei sale online.

Aetna a fost nevoită să renunţe la un acord de preluare convenit cu compania concurentă Humana, în valoare de 37 de miliarde de dolari, după ce acordul a fost blocat de autorităţile de reglementare, îngrijorate de impactul asupra concurenţei şi cumpărătorilor.

Din motive similare, Departamentul de Justiţie a blocat o fuziune de 54 de miliarde de dolari între companiile Anthem şi Cigna.

Analiştii speculează că Humana, Anthem şi Cigna ar putea analiza fuziuni cu retaileri mari, pentru a contracara creşterea preţurilor medicamentelor şi a costurilor, legate de legea Affordable Care Act (Obamacare).

Retaileri americani mari, cum sunt Walgreens şi Walmart, sunt consideraţi posibili cumpărători pentru aceste companii de asigurări medicale, potrivit analiştilor şi bancherilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.