Compania olandeză KLM Royal Dutch Airlines estimează o creştere de 7-8% a pasagerilor transportaţi din România în acest an, de la 290.000 de pasageri anul trecut, a declarat pentru News.ro Răzvan Răduţ, account manager la grupul Air France-KLM România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am transportat dus-întors 290.000 de pasageri, cam 145.000 pe sens, pe întreg anul 2018. Cifrele aferente lui 2019 sunt puţin mai mari, vom termina mai bine, estimăm o creştere de 7-8%, ceea ce e important, în condiţii de concurenţă acerbă", a declarat pentru News.ro Răzvan Răduţ, account manager la grupul Air France-KLM România.

În România, KLM zboară numai din Bucureşti spre Amsterdam, cu trei zboruri pe zi în timpul verii şi două pe zi iarna. De altfel, spre Amsterdam mai are zboruri directe şi Tarom.

 KLM a sărbătorit luni, 7 octombrie, 100 de ani de la înfiinţare, fiind cea mai veche companie aeriană din lume care operează sub numele său iniţial.

Anul trecut, compania a transportat în total 34,1 milioane pasageri şi 8,9 milioane cu Transavia şi, în plus, 620.000 tone marfă, din care 52.000 tone de flori.

Aproximativ 75% - 80% dintre pasagerii români călătoresc spre destinaţii intercontinentale, dintre care cele mai cerute sunt America şi Asia, cu preţuri începând de la 500 euro, şi doar un sfert din pasagerii companiei se opresc în Amsterdam.

"Amsterdamul e baza, este un hub grozav pentru Europa. Sunt foarte mulţi oameni care merg şi se opresc în Amsterdam. Totuşi, din toţi pasagerii pe care îi transportăm, numai 25% se opresc în capitala Olandei. KLM are o reţea mondială, avem 162 de destinaţii, astfel că restul de 75% merg dincolo de Amsterdam, cu precădere în Europa, 60% din trafic îl avem pe Europa, de exemplu în diverse oraşe din Marea Britanie, Norvegia şi Franţa, acestea sunt primele trei ţări. Avem peste 20 de destinaţii în Regatul Unit: Manchester, Edinburgh, Glasgow, oraşe din Irlanda etc", adaugă el.

Destinaţia nouă pentru vara lui 2020 este Austin, Texas, cu zbor direct din Amsterdam. Din Bucureşti nu sunt panificate zboruri noi, însă.

Grandul de încărcare al aeronavelor a fost de 89% în ultimele 12 luni, iar pe timpul verii a fost mai ridicat, de 93-94%. În 2018, KLM a lansat curse noi spre Boston, Las Vegas, Napoli şi Wrocław.

În plus, angajamentele de sustenabilitate KLM au scăzut impactul asupra mediului prin operarea a peste 1.500 de zboruri alimentate cu biocombustibil în 2018 şi cu 50% mai puţine deşeuri până în 2030. Mai mult, alături de SKyNRG şi SHV Energy, KLM va dezvolta prima fabrică din Europa specializată în producţia de bio combustibil pentru industria aeronautică. Fabrica va fi construită în Delfzijl, Olanda, şi este programată pentru a fi inaugurată în 2022.

KLM operează o flotă de 214 aeronave. Compania aeriană are peste 33.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul KLM include şi KLM Cityhopper, Transavia şi Martinair.

În ceea ce priveşte fuziunea din 2004 Air France – KLM, grupul se concentrează pe trei activităţi cheie: transportul de pasageri şi marfă şi întreţinerea aeronavelor. Împreună, cele două companii aeriene transportă aproape 100 de milioane de pasageri pe an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.