Atacul de tip ransomware Bad Rabbit, care a afectat marţi organizaţii din mai multe ţări, a făcut victime în special în Rusia, infectând dispozitivele prin intermediul unor site-uri compromise ale unor organizaţii media, a anunţat miercuri producătorul rus de soluţii de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bad Rabbit a afectat marţi şi alte ţări în afară de Rusia, printre care Ucraina, Germania şi Turcia, iar atacul a avut asemănări cu altele de tip ransomware din acest an.

"Potrivit datelor Kaspersky Lab, majoritatea victimelor vizate de aceste atacuri provin din Rusia. De asemenea, am văzut atacuri similare, dar mai puţine, în Ucraina, Turcia şi Germania. Acest ransomware infectează dispozitivele prin intermediul unui număr de site-uri compromise ale unor organizaţii media din Rusia”, se arată în comunicat publicat miercuri de Kaspersky Lab.

Atacul a fost direcţionat împotriva reţelelor corporate, folosind metode similare cu cele din atacul ExPetr, potrivit Kaspersky Lab. Cu toate acestea, compania nu poate confirma că Bad Rabbit are legătură cu ExPetr, investigaţia fiind încă în derulare.

”Le recomandăm clienţilor noştri corporate să se asigure că toate mecanismele de protecţie sunt activate conform recomandărilor şi că următoarele componente nu sunt dezactivate: KSN şi System Watcher (ele fiind activate în mod implicit)”, se arată în comunicat.

În luna mai a acestui an, un val de atacuri cibernetice de tip ransomware, denumit WannaCry, a afectat aproape 100 de ţări, exploatând un defect dezvăluit în documente divulgate de la Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.