Compania de administrare a averilor Julius Baer urmează să anunţe o revizuire în scădere a activelor, legată de expunerea sa la grupul imobiliar Signa, care ar putea fi în jur de 400 de milioane de franci elveţieni (463 de milioane de dolari), a declarat duminică ziarul elveţian SonntagsZeitung, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Temerile legate de legăturile băncii cu grupul imobiliar şi de retail Signa, al cărui holding a depus insolvenţă în noiembrie, i-au afectat deja preţul acţiunilor, în ultimele luni.

Un analist estimase anterior pierderile băncii în raport cu Signa, controlată de magnatul austriac Rene Benko, la aproximativ 400 de milioane de franci elveţieni.

Banca a refuzat să comenteze.

Ziarul a spus că revizuirea în scădere a activelor va fi anunţată joi.

Julius Baer a anunţat în trecut că a avut o expunere de 606 milioane de franci elveţieni - cea mai mare din portofoliul său de credite private - la un conglomerat european.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.