Un judecător al curţii de apel a respins miercuri cererea fostului preşedinte Donald Trump de a întrerupe executarea hotărârii de 454 de milioane de dolari pe care a fost obligat să o plătească în cazul său de fraudă civilă din New York, dar îi permite să solicite împrumuturi de la bănci din acest stat, în timpul judecării apelului său, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia judecătorului Anil Singh de la Curtea Supremă din Manhattan permite lui Trump şi celor doi fii ai săi adulţi să rămână la conducerea companiilor lor, în timp ce fostul preşedinte încearcă să facă apel la amenda uriaşă.

Aceştia pot continua să solicite împrumuturi de la instituţii financiare înfiinţate sau înregistrate la New York în acest timp, a decis judecătorul.

Avocaţii lui Trump s-au oferit miercuri mai devreme să depună o garanţie de 100 de milioane de dolari pentru a suspenda hotărârea, în timp ce Trump a făcut recurs, spunând că ar fi ”imposibil” să se asigure o garanţie de apel ”completă”.

Dacă Trump ar fi obligat să depună o garanţie pentru întreaga sumă, au scris avocaţii săi, ”proprietăţile ar trebui probabil vândute pentru a strânge capital în circumstanţe exigente”, pentru a strânge banii.

Procurorul general din New York, Letitia James, care a introdus cazul de fraudă, a răspuns spunând că Trump ”are active lichide insuficiente pentru a satisface hotărârea”.

”Nu are nicio bazp” afirmaţia lui Trump că ”o garanţie completă este inutilă”, a spus James, în timp ce ea a cerut curţii de apel să respingă în totalitate cererea lui Trump.

Dosarele au venit la două zile după ce Trump a făcut apel la decizia judecătorului Arthur Engoron, prin care el, cei doi fii adulţi ai săi, compania sa şi directorii acesteia sunt responsabili pentru transmiterea de informaţii frauduloase cu privire la situaţiile financiare cheie.

Engoron a obligat inculpaţii să plătească un total de 464,6 milioane de dolari în amenzi şi dobânzi. Totalul lui Trump este de peste 454 de milioane de dolari, care include peste 98 de milioane de dolari în dobânzi de prejudecare. Această dobândă continuă să crească la o rată anuală de 9%, adăugând aproape 112.000 de dolari pe zi doar la factura lui Trump.

De asemenea, hotărârea lui Engoron îi interzice lui Trump să conducă o afacere în New York timp de trei ani sau să solicite împrumuturi de la instituţiile financiare înregistrate la stat în acea perioadă.

Hotărârea lui Singh a admis cererea lui Trump de a întrerupe acele interdicţii din industria financiară din New York. Dar el a respins cererea de a suspenda aplicarea amenzilor, precum şi ordinul lui Engoron de a instala un ”director independent de conformitate” pentru Organizaţia Trump.

Singh i-a ordonat lui James să depună un act de opoziţie până pe 11 martie.

Trump are termen până pe 18 martie pentru a răspunde la solicitarea procurorului general. Avocaţii lui Trump au remarcat în dosarul lor de miercuri dimineaţă că o agenţie de garanţii va stabili adesea valoarea garanţiei la 120% din hotărâre, pentru a contabiliza dobânzile şi costurile de apel. În acest caz, obligaţiunea ar putea avea o valoare mai mare de 550 de milioane de dolari.

”Valoarea exorbitantă şi punitivă a Hotărârii, împreună cu o interdicţie generală ilegală şi neconstituţională a tranzacţiilor de împrumut ar face imposibilă asigurarea şi depunerea unei obligaţiuni complete”, au scris ei. „Cu toate acestea, apelanţii intenţionează să asigure şi să ofere o garanţie în valoare de 100 de milioane de dolari.”

 Această sumă ar fi suficientă pentru a asigura ”în mod adecvat” suspendarea hotărârii, au scris ei, deoarece ar fi cuplată cu măsurile de supraveghere pe care se bazează biroul lui James.

Avocaţii apărării au remarcat, de asemenea, că vastele proprietăţi imobiliare ale clienţilor lor din New York sunt supravegheate de un monitor financiar desemnat de instanţă pentru ”a preveni orice disipare sau transfer de active”.

Numai această supraveghere ar fi ”suficientă pentru a asigura în mod adecvat orice judecată”, au scris ei.

Dar dosarul lui James a răspuns, spunând: ”Acestea sunt exact circumstanţele pentru care este necesară o garanţie sau un depozit complet”.

”Inculpaţii nu au demonstrat niciodată că activele lichide ale domnului Trump ar putea satisface întreaga valoare a sentinţei”, a scris procurorul general. Ea a adăugat că ”există un risc substanţial ca inculpaţii să încerce să se sustragă de la executarea hotărârii (sau să îngreuneze executarea) în urma apelului”.

Hotărârea lui Engoron nu este singura penalizare care îl urmăreşte pe Trump, în timp ce acesta vrea să obţină nominalizarea sa drept candidat republican la preşedinţie.

La sfârşitul lunii ianuarie, Trump a fost obligat să plătească 83,3 milioane de dolari după ce un juriu federal din New York l-a găsit vinovat pentru defăimarea scriitoarei E. Jean Carroll. Trump a promis că va face apel împotriva acestei sentinţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.