Twitter a încălcat contractele neplătind bonusurile de milioane de dolari pe care compania de socializare, numită acum X Corp, le-a promis angajaţilor săi, a decis vineri un judecător federal din SUA, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mark Schobinger, care a fost director senior pentru compensaţii al Twitter, înainte de a părăsi compania lui Elon Musk în luna mai, a dat în judecată Twitter în iunie, pretinzând încălcarea contractului.

Plângerea lui Schobinger a susţinut că înainte şi după ce miliardarul Musk a cumpărat Twitter anul trecut, acesta le-a promis angajaţilor 50% din bonusurile pentru 2022, dar nu a făcut niciodată acele plăţi.

Respingând moţiunea Twitter de respingere a cazului, judecătorul districtual american Vince Chhabria a hotărât că Schobinger a declarat în mod plauzibil o revendicare de încălcare a contractului, conform legii din California, şi că era inclus într-un plan de bonus.

”Odată ce Schobinger a făcut ceea ce i-a cerut Twitter, oferta Twitter de a-i plăti un bonus în schimb a devenit un contract obligatoriu conform legii din California. Şi, prin refuzul de a-i plăti lui Schobinger bonusul promis, Twitter a încălcat acel contract”, a scris judecătorul.

X nu mai are un birou de relaţii cu mass-media. Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii adresate contului său de pe platforma X în afara programului de lucru.

Avocaţii Twitter au susţinut că aceasta a făcut doar o promisiune orală, care nu a fost un contract, şi că legea din Texas ar trebui să guverneze cazul, potrivit Courthouse News, care a rscris prima despre hotărârea judecătorului.

Judecătorul a decis că legea din California guvernează cazul şi că ”toate argumentele contrare ale Twitter eşuează”.

X a fost lovită de numeroase procese de către foşti angajaţi şi directori, de când Musk a cumpărat compania şi şi-a eliminat mai mult de jumătate din forţa de muncă.

Procesele fac o serie de afirmaţii, inclusiv că X a discriminat angajaţii în vârstă, femeile şi lucrătorii cu dizabilităţi şi nu a notificat în prealabil disponibilizările în masă. Compania neagă faptele greşite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.