Cântăreţul de hip-hop Jay-Z, pe numele real Shawn Carter, a fost citat oficial de către comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), după ce a refuzat să depună mărturie într-o investigaţie referitoare la practicile de contabilitate ale Iconix Brand Group, care a plătit 200 de milioane de dolari pentru achiziţia unor active de la brandul său de îmbrăcăminte Rocawear, în 2007.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SEC vrea să îl audieze pe Jay-Z după ce Iconix a revizuit în scădere valoarea Rocawear cu 169 de milioane de dolari, în martie 2016, şi cu alte 34 de milioane de dolari în acest an, relatează Times.

Iniţial, SEC l-a citat pe Jay-Z în noiembrie. În februarie, SEC a emis o nouă citaţie. Jay-Z, care nu a fost acuzat de vreo ilegalitate, nu s-a prezentat conform citaţiei şi, prin intermediul avocatului său, a refuzat să ofere altă dată la care să se prezinte pentru a da o declaraţie, potrivit autorităţii de reglementare.

”Ştim că SEC vrea informaţii despre raportările financiare ale Iconix. Domnul Carter nu a avut niciun rol în raportările Iconix, sau alte acţiuni ale acesteia, în calitate de companie listată la bursă. Domnul Carter este o persoană privată care nu trebuie implicată în această problemă”, a declarat un purtător de cuvânt al acestuia.

Iconix, care vinde brandurile de retail Candie’s şi Joe Boxer, este investigată de SEC din decembrie 2015 în legătură cu practicile de contabilitate. În noiembrie 2015, compania a anunţat că va republica declaraţiile financiare referitoare la încadrarea unor cheltuieli şi recunoaşterea unor venituri legate de acordurile de licenţiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.