Guvernul Italiei va monitoriza angajamentele asumate de Euronext când a achiziţionat bursa din Milano, a declarat ministrul Industriei Adolfo Urso miercuri, după întâlnirea cu sindicatele care au organizat o grevă istorică la bursă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Protestul a avut loc săptămâna trecută, după ce sindicatele au acuzat Euronext de ”dezinvestire constantă, sistematică şi generală din Italia”.

Euronext a răspuns spunând că a creat peste 100 de locuri de muncă în Italia şi că ţara este o parte importantă a planurilor sale de expansiune.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

”Astăzi am ascultat sindicatele despre starea unei companii care este strategică pentru ţara noastră, pentru economia şi afacerile sale”, a spus Urso într-o declaraţie despre Borsa Italiana.

Ministerul Industriei şi Economiei va continua şedinţa de miercuri prin ”monitorizarea performanţei (Borsa Italiana) şi a respectării (de către Euronext) a angajamentelor asumate în acordul de achiziţie”, a adăugat el.

Euronext, care gestionează şi pieţele de valori din Amsterdam, Bruxelles, Dublin, Lisabona, Oslo şi Paris, şi-a finalizat achiziţia bursei italiene, sau Borsa Italiana, în aprilie 2021.

Urso a anunţat încă două întâlniri despre conflictul de muncă în săptămânile următoare, cu Borsa Italiana şi banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (Cdp), care este acţionar minoritar la Euronext.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.