Italia a încheiat un acord cu Comisia Europeană referitor la bugetului anului 2019, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului italian al Economiei, semnalând sfârşitul tensiunilor care au agitat pieţele financiare în ultimele săptămâni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, o sursă apropiată premierului Giuseppe Conte a cerut prudenţă, afirmând că Roma a primit doar asigurări verbale din partea Bruxelles-ului. Sursa a adăugat că acordul nu va fi oficializat înainte de o întâlnire a comisarilor UE la Bruxelles, de miercuri.

”Există aşteptări rezonabile că propunerea de buget va fi adusă în atenţia Comisiei mâine şi că rezultatul va fi pozitiv pentru Italia”, a spus sursa, adăugând că este necesar să se aştepte încheierea procedurii, pentru a considera negocierile încheiate.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat că bugetul italian va fi discutat miercuri, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Ministerul Economiei a refuzat să ofere alte detalii, iar conţinutul acordului nu a fost disponibil.

Comisia a respins în octombrie proiectul de buget expansionist pentru 2019, care prevedea un deficit bugetar de 2,4%, afirmând că acesta nu ar reduce datoria publică uriaşă a Italiei şi ar încălca reglementările UE.

Italia a propus ulterior un proiect de buget revizuit, care prevede un deficit bugetar de 2,04% şi nu este clar dacă UE a insistat pentru un deficit şi mai mic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.