Piaţa tabletelor a înregistrat o scădere mai mare de 5 procente în trimestrul al treilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar Apple, Amazon, Huawei şi Lenovo sunt pe plus. Astfel, în al treilea trimestru au fost livrate la nivel global 40 de milioane de tablete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statistica aparţine celor de la IDC, care pun scăderea în principal pe seama creşterilor pe care celelalte două categorii concurente, smartphone-urile şi PC-urile, le-au înregistrat în ultima vreme.

În trimestrul al treilea al acestui an au fost livrate cu 5,4% mai puţine tablete decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când producătorii reuşeau să aducă pe piaţă 42,3 milioane de unităţi. Este al 12 trimestru consecutiv de declin pentru piaţa tabletelor.

În ceea ce priveşte producătorii, există patru mari câştigători, toţi aflându-se în top 5. Apple se menţine în poziţia de lider, cu 10,3 milioane de unităţi livrate, deţinând puţin peste un sfert din piaţă. Creşterea înregistrată de Apple este de 11,4%.

Amazon, care ocupă locul doi, are şi cea mai mare creştere. Gigantul american, datorită politicii agresive de preţ, a livrat în acest trimestru 4,4 milioane de unităţi, înregistrând o creştere de 38,7%.

Huawei şi Lenovo îşi împart locul patru în topul producătorilor, fiecare reuşind să livreze câte 3 milioane de unităţi. Diferenţa este că Huawei a crescut cu 18,8%, în timp ce Lenovo cu 8.9%.

Restul producătorilor sunt pe minus, inclusiv Samsung. Producătorul coreean, care se menţine pe locul doi în clasamentul producătorilor din ultimul trimestru, a livrat 6 milioane de tablete, deţinând 15% din piaţă. Cum în aceeaşi perioadă a anului trecut livrase 6,5 milioane de unităţi, Samsung înregistrează o scădere de 7,9%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.