Statul Israel a îngheţat conturile de criptomonede folosite pentru a solicita donaţii pentru gruparea militantă palestiniană Hamas pe reţelele de socializare, a anunţat marţi poliţia, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hamas a lansat sâmbătă atacuri devastatoare din Gaza în Israel, într-una dintre cele mai grave escaladări ale conflictului israelo-palestinian din ultimii ani.

”Potrivit suspiciunilor, odată cu izbucnirea războiului, organizaţia teroristă Hamas a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pe reţelele de socializare, îndemnând publicul să depună criptomonede în conturile lor”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

”Unitatea Cibernetică a Poliţiei şi Ministerul Apărării au luat imediat măsuri pentru a localiza şi îngheţa aceste conturi, cu asistenţa platformei de criptomonede Binance, pentru a deturna fondurile către Trezoreria statului”.

Declaraţia nu a oferit detalii suplimentare cu privire la câte conturi au fost îngheţate şi nici valoarea criptomonedelor sechestrate.

Reuters nu a putut să contacteze purtătorii de cuvânt ai Hamas pentru comentarii.

”În ultimele zile, echipa noastră a lucrat în timp real, non-stop, pentru a sprijini eforturile în curs de combatere a finanţării terorismului”, a spus un purtător de cuvânt al Binance, adăugând că platforma ”colaborează activ” cu agenţiile de aplicare a legii şi cu autorităţile de reglementare la nivel mondial.

”Datele pe care le folosim pentru a identifica persoanele, adresele şi infrastructurile asociate cu anumite organizaţii provin din informaţiile furnizate de instrumentele de aplicare a legii şi de investigaţie pe care noi şi partenerii noştri le-am dezvoltat.”

Hamas a susţinut criptomonedele ca metodă de strângere de fonduri de ani de zile, dar a declarat în aprilie că va înceta să mai primească strângeri de fonduri prin criptomoneda bitcoin, invocând o creştere a activităţii ”ostile” împotriva donatorilor.

Reuters a relatat în mai că Israelul a confiscat aproximativ 190 de conturi cripto pe platforma Binance din 2021, inclusiv două despre care spunea că sunt legate de Statul Islamic şi zeci despre care a spus că sunt deţinute de firme palestiniene legate de Hamas.

Ca răspuns la acel articol, Binance a spus că lucrează cu forţele de ordine şi ”exploatează informaţiile care le sunt disponibile numai pentru a identifica persoanele care operează conturi pentru organizaţii ilicite”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.