Trebuie făcute eforturi pentru a nu exista discrepanţe în ciclul economic şi ciclul politic, în condiţiile în care România a făcut progrese economice majore în ultimii 20 de ani, a afirmat, luni, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, care a avertizat că a avut loc o explozie a importurilor, ceea ce a adâncit deficitul de cont curent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul a atras atenţia asupra situaţiei finanţelor publice a şi cerut un compromis între ciclul economic şi cel politic pentru a evita o corecţie mai dură a economiei, potrivit Profit.ro.

”Nu fac parte din categoria celor care cred că ciclul electoral trebuie să se dea după ciclul politic, au altă logică. Dar trebuie să se facă eforturi pentru ca ele să se împace, să nu apară divergenţe, fracturi. Trebuie găsită o formulă de compromis între ciclul economic şi ciclul politic”, a spus guvernatorul, la o conferinţă organizată de Consiliul Concurenţei şi Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Isărescu consideră că România a făcut progrese economice remarcabile în ultimii 20 de ani, cu cea mai rapidă convergenţă la media Uniunii Europene din regiune.

El a atras atenţia din nou la situaţia deficitului de cont curent, care a crescut în tandem cu deficitul bugetar şi este estimat să depăşească 5% din produsul intern brut în acest an.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.