Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat, marţi, cu prilejul audierii pentru un nou mandat de către comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului, că ar vota în noul Consiliu de Administraţie ca rezerva de aur de la Londra să fie adusă în ţară, dar aceasta trebuie retrimisă în capitala Marii Britanii pentru că, în ţară, ”nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a promovat o lege pentru aducerea în ţară a rezervei de aur a BNR. Marţi, Cosette Chichirău, din partea USR, a întreabat, la audierea candidaţilor pentru conducerea BNR, ce efecte ar avea repatrierea rezervelor de aur.

"Legea nu va rezista în momentul în care intrăm în zona euro. În mod clar, în statutul BCE, se prevede că rezerva, din care face parte şi aurul, este stabilită de către Banca Centrală Europeană", a spus Isărescu, potrivit Profit.ro.

Isărescu a spus că obiectivul rezervei este de a da credibilitate şi de a reduce costurile de finanţare.

"Eu aş vota în CA să-l aducem, să-l vadă toată lumea. După care, trebuie dus înapoi. Pentru că, în ţară, nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă", a mai spus Isărescu.

Curtea Constituţională a României a respins, săptămâna trecută, sesizarea PNL şi USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.