Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) va avea o şedinţă referitoare la repatrierea rezervei de aur, a anunţat, marţi, guvernatorul Mugur Isărescu, care a avertizat, însă, că ”rezerva este rezervă, nu investiţie”, iar BNR nu joacă la ”păcănele” aurul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, Senatul a adoptat proiectul de lege prin care BNR este obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută în Londra, la Banca Angliei, iniţiat de preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, şi de senatorul Şerban Nicolae.

Marţi, Isărescu a anunţat că BNR va avea o şedinţă specială în acest sens.

”Vom avea o şedinţă a Consiliului de Administraţie. Vom trimite Parlamentului opinia băncii naţionale referitoare la repatrierea aurului”, a anunţat Isărescu.

El a avertizat, însă, că rolul rezervei de aur este acela de a reduce costurile de finanţare.

”Rezerva este rezervă, nu reprezintă o investiţie. Ideea că rezerva trebuie să-ţi dea un câştig este mai mult sau mai puţin pe lângă subiect. O pui deoparte pentru momente deosebite, pentru credibilitate. Rezervele reduc costurile de finanţare şi aduc mai multe avantaje. (...) Am mai spus asta, nu jucăm la păcănele aurul Românie”, a spus Isărescu.

Liderul PSD Liviu Dragnea şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus, la sfârşitul lunii februarie, la Senat, pentru dezbatere în regim de urgenţă, proiectul de modificare a Legii privind Statutul Băncii Naţionale a României, prin care stabilesc aducerea în ţară a rezervelor de aur ale BNR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.