Standardele şi bunele practici ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) au reprezentat mereu pentru Banca Naţională a României (BNR) un etalon, iar banca centrală va continua să susţină procesul de aderare a României la această organizaţie, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul conferinţei Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), organizată de ELEC România şi Finmedia, cu sprijinul Guvernului României şi a Băncii Naţionale a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul a afirmat că speră ca evenimentul de joi, la care a participat şi premierul Sorin Grindeanu, să aducă mai multă lumină în relaţia cu OCDE.

”Sper că evenimentul de astăzi să aducă mai multă lumină în relaţia României cu OCDE şi să marcheze intrarea în linie dreaptă a procesului de aderare”, a declarat Isărescu.

Guvernatorul a subliniat că, acum mai mulţi ani, BNR a primit dezlegarea consiliului de administraţie de a se preocupa, prin direcţiile de specialitate, de relaţia cu OCDE.

”În perioada 2008-2012, noi ne-am exprimat oficial disponibitatea participării la comitete de lucru si la grupuri specifice din cadrul OCDE. Ne-am implicat sistematic în formularea de comentarii pe marginea studiilor organizaţiei, iar în urma acestor acţiuni s-a conturat concluzia că BNR ar putea iniţia participarea la comitetul pentru pieţele financiare”, a afirmat Isărescu.

În 2012, BNR a înteţit demersurile de a intra în comitetul pentru pieţele financiare, în baza unui memorandum adoptat la nivelul Preşedinţiei şi Guvernului. La finalul lui 2015, BNR a participat pentru prima dată la reuniunea comitetului respectiv.

România şi-a exprimat, în 2012, intenţia de a adera la OCDE, obiectiv inclus în 2013 în programul de guvernare de Executivul condus atunci de Victor Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.