Irakul a invitat duminică companiile străine să liciteze pentru contracte de explorare şi dezvoltare a rezervelor de gaze naturale în 11 blocuri noi, în timp ce ţara, care este membră a OPEC, încearcă să producă gaze naturale atât de necesare pentru centralele electrice şi să reducă importurile care apasă bugetul ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opt blocuri sunt situate în vestul provinciei Anbar, unul în oraşul nordic Mosul şi alte două sunt situate de-a lungul graniţelor provinciei, inclusiv unul între regiunea Anbar cu Mosul şi altul lângă oraşul Naja, din sudul Irakului, a anunţat Ministerul Petrolului.

Ministerul petrolului din Irak a încheiat pregătirile pentru lansarea unei a şasea runde de licitaţie pentru a scoate la licitaţie blocurile de gaze, a spus instituţia, fără a stabili o dată pentru procesul de licitaţie.

Irakul, al doilea cel mai mare producătorcde petrol al OPEC după Arabia Saudită, arde o mare parte din propriul gaz, extras împreună cu ţiţeiul din zăcămintele sale, deoarece nu are facilităţi pentru a-l procesa în combustibil şi, în schimb, foloseşte importurile de energie iraniană pentru a genera electricitate. Bagdadul a fost sub presiunea Statelor Unite pentru a-şi reduce dependenţa de importurile de gaze din Iran.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.