Apple va folosi anul acesta o nouă tehnologie de construcţie pentru modelele Pro ale seriei iPhone 15 care va duce la îngustarea marginilor negre din jurul ecranului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două modele Pro ale seriei iPhone 15, Pro şi Pro Max, vor beneficia de un nou proces de construcţie, numit LIPO (low-injection pressure over-molding), conform Bloomberg.

Ca urmare a acestei tehnologii, spaţiul negru din jurul ecranului va fi de doar 1,5 milimetrii, faţă de 2,2 milimetrii cât măsoară în cazul modelelor curente.

Acest progres va duce smartphone-urile Apple un pas mai aproape de ceea ce-şi propune în final compania americană (şi, în fapt, mai toţi producătorii de smartphone-uri) - realizarea unui dispozitiv acoperit în întregime de ecran, fără margini negre în jurul acestuia.

Tot anul acesta şi tot în cazul modelelor Pro, oţelul inoxidabil va fi înlocui cu titaniu. Acest material este mai rezistent şi mai uşor.

Sunt aşteptate upgrade-uri importante şi în ceea ce priveşte camerele foto, urmând să fie crescut zoom-ul optic.

Locul în care marginea laterală şi partea frontală a modelelor Pro se întâlnesc va fi uşor mai rotunjit faţă de vechile modele. În plus, Apple va schimba aranjarea internă a componentelor pentru a face noile smartphone-uri să fie reparate mai uşor.

Celelalte două modele, iPhone 15 şi iPhone 15 Plus, sunt aşteptate să facă trecerea la Dynamic Island, care va înlocui vechiul breton, aşa cum s-a întâmplat anul trecut la modelele Pro ale seriei iPhone 14.

În plus, întreaga serie iPhone 15 va fi dotată cu USB-C, pentru a răspunde cerinţelor Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.