Apple şi-ar putea dota următoarea serie de smartphone-uri cu standard-ul Wi-Fi 6E, care conferă viteze mai mari de transfer şi alte avantaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria iPhone 15 va beneficia de un upgrade al conexiunii wireless, care va folosi standardul Wi-Fi 6E, susţin analiştii Barclays, fără a menţiona dacă această facilitate se va regăsi pe toate modelele seriei, sau doar pe versiunile mai scumpe.

Spre deosebire de Wi-Fi 6, care operează în benzile de 2.4GHz şi 5GHz, Wi-Fi 6E merge şi în frecvenţa de 6GHz.

În comparaţie cu versiunea anterioară, standardul Wi-Fi 6E este mai rapid (până la 5,4 Gbps), are o latenţă mai mică şi este afectat mai puţin de interferenţele de semnal.

Adăugarea conexiunii Wi-Fi 6E pe iPhone vine cu mare întârziere, aceasta fiind vehiculată anii trecuţi şi în cazul modelelor iPhone 13 şi iPhone 14, însă, zvonurile nu s-au concretizat atunci.

Între timp, Apple a adăugat Wi-Fi 6E pe mai multe dintre propriile produse, precum noile versiuni de iPad Pro, MacBook Pro şi Mac mini, ceea ce creşte şansele ca upgrade-ul să aibă loc acum.

Noua serie iPhone 15 urmează a fi lansată în toamnă. Printre cele mai probabile noi facilităţi ale acesteia se numără implementarea Dynamic Island pe toate modelele, un nou cip mai performant şi introducerea conexiunii USB-C cel puţin pe versiunile Pro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.