Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scriosteanu anunţă, marţi, că au început testele la pasajul Domneşti necesare pentru darea în trafic în 15 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi a început testarea iluminatului public aferent pasajului şi vă reamintesc că au fost montaţi 256 stâlpi pentru iluminat public. Sistemul de iluminat este dotat cu telegestiune, care permite reglajul intensităţii luminii în funcţie de trafic, pentru a economisi la maximum energia electrică. Toate lămpile sunt LED şi consumă maximum 22 kw/h”, a anunţat, marţi, Ionel Scriosteanu. 

Acesta a precizat că au început şi testele de încercare a suprastructurii pasajului, care reprezintă o metodă de verificare practică, în care se urmăreşte determinarea comportamentului real al structurii prin încercare.  

”Încercarea pasajului se desfăşoară în două etape, după cum urmează: 

Încercare statică, prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare. Poziţionarea camioanelor s-a făcut în asa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcarile frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulaţie, cât şi două camioane, aflate la o distanţă de 7 metri.  

Încercare dinamică, care se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate”, a mai transmis secretarul de stat.  

Potrivit acestuia, testele sunt necesare pentru darea în trafic în 15 noiembrie.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.