Investitorii persoane fizice care au înregistrat pierderi în urma preluării băncii elveţiene Credit Suisse de către UBS vor să conteste achiziţia în justiţie, potrivit unui articol publicat de Financial Times, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia pentru protecţia investitorilor elveţieni intenţionează să depună luni o plângere la tribunalul comercial din Zurich, în numele a 500 de investitori în acţiunile Credit Suisse.

Banca elveţiană UBS a anunţat pe 11 iunie că a finalizat în mod oficial preluarea rivalei sale Credit Suisse, pe care a salvat-o într-o procedură de urgenţă facilitată de guvernul Elveţiei.

Preluarea de 3,2 miliarde de dolari a fost concluzia tumultoasă a unui weekend frenetic din martie, când îngrijorările că pierderile grave la Credit Suisse ar destabiliza sistemul bancar au atras implicarea cheie a autorităţilor de reglementare elveţiene.

Îndulcind tranzacţia, guvernul elveţian a fost de acord să acopere pierderi de până la 9 miliarde de franci elveţieni (10 miliarde de dolari), după ce UBS a suportat primele 5 miliarde de franci elveţieni ca parte a tranzacţiei, deoarece banca absoarbe un portofoliu care nu ”se potriveşte în totalitate profilul său de afaceri şi de risc.”

Preluarea, care urmează mai multor scandaluri şi anilor de scădere a preţului acţiunilor la Credit Suisse, a eliminat în mod controversat activele deţinătorilor de obligaţiuni AT1 ai băncii, în valoare de 16 miliarde de franci elveţieni (17 miliarde de dolari).

UBS a anunţat vineri finalizarea acordului de protecţie faţă de pierderi în valoare de 9 miliarde de franci elveţieni (10,27 miliarde de dolari) şi un sprijin de lichiditate din partea statului de 100 de miliarde de franci elveţieni, care au fost instituite de guvernul Elveţiei atunci când a preluat banca Credit Suisse, în martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.