Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a investigat o fraudă de peste 400 de mii de euro, legată de un proiect de îmbunătăţire a depistării incendiilor de pădure, făcută de un consorţiu format din cinci companii mici şi mijlocii din Franţa, Irlanda, România şi Spania, fondurile fiind deturnate către o investiţie într-un hotel-cazinou din Cupru, potrivit unui comunicat la instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul care ar fi trebuit să fie pus în practică de consorţiu era finanţat de Agenţia Executivă pentru Cercetare (REA). Pe parcursul proiectului, REA a devenit îngrijorată că unele solicitări pentru costuri de personal din partea consorţiului ar putea fi false şi a raportat suspiciunile la OLAF.

În consecinţă, OLAF a deschis o investigaţie referitoare la posibila deturnare a fondurilor pentru ceretare ale UE. În urma investigaţiei, OLAF a stabilit că acest consorţiu nu a avut niciodată capacitatea operaţională de a pune în aplicare proiectul. În realitate, cererea de finanţare şi rapoartele ulterioare referitoare la progresele proiectului se bazau pe minciuni şi documente false.

Membrii consorţiului au deturnat pur şi simplu majoritatea fondurilor europene pentru un proiect destinat unui hotel-cazinou din Cipru.

OLAF nu a menţionat în comunicat numele persoanelor şi companiilor implicate în această fraudă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.