Anchetatorii americani privind siguranţa auto au declarat marţi că deschid o investigaţie asupra a 346.000 de vehicule sport utilitare Ford Escape, deoarece o sudură a uşilor din faţă poate ceda, ceea ce poate duce la deschiderea accidentală a unei uşi în timpul conducerii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a primit 118 chestionare care susţin o defecţiune a sudurilor prin puncte în suportul braţului de verificare pentru uşile din faţă, la vehiculele Ford Escape din 2020-21.

NHTSA a declarat că are 25 de rapoarte de răni minore şi un raport de daune materiale minore legate de problema care împiedică funcţionarea corectă a uşii unui vehicul.

Unii proprietari au spus că ferestrele uşilor nu mai funcţionează. Mulţi consumatori raportează că au auzit un zgomot de pocnire la deschiderea uşii, deoarece suportul de control al uşii începe să se separe de uşă.

Ford a spus că ”colaborează cu NHTSA pentru a sprijini investigaţia lor”.

Unii proprietari au spus că au avut costuri de reparaţie cuprinse între 1.800 şi 2.500 de dolari pentru a înlocui o uşă din faţă de pe partea şoferului, care trebuia înlocuită.

Alţii au spuscă încă pot închide uşile, dar se aud zgomote de scârţâit şi măcinat atunci când sunt folosite.

Evaluarea preliminară a NHTSA este un prim pas înainte ca agenţia să poată cere o rechemare a vehiculelor pentru reparaţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.