Producătorul american de cipuri Intel va produce cipuri pentru MediaTek din Taiwan, una dintre cele mai mari firme de design de semiconductori din lume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aranjamentul de producţie este una dintre cele mai semnificative oferte pe care Intel le-a anunţat de când şi-a lansat afacerea de producţie a unor semiconductori proiectaţi de alte companii, la începutul anului trecut.

Cel mai mare producător de semiconductori în acest sistem este Taiwan Semiconductor Manufacturing

Intel a construit în principal cipuri pe care le-a proiectat singură.

”Este o afacere destul de mare pentru noi să implicăm un client din Taiwan, iar acesta să parieze pe noi că vom creşte, şi să încerce asta”, a declarat Randhir Thakur, preşedintele Intel Foundry Services, pentru Reuters.

Economistul specializat în cipuri de la TechInsights, Dan Hutcheson, a spus că există îndoieli în industrie cu privire la faptul că Intel ar putea renunţa la această afacere, dar înţelegerea cu MediaTek arată că este pe calea cea bună şi investiţiile sale, inclusiv în recrutarea directorilor potriviţi, dau roade.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.