Intel a renunţat, miercuri, la achiziţia de 5,4 miliarde de dolari a producătorului israelian de cipuri Tower Semiconductor, declarând că nu a reuşit să obţină aprobarea de reglementare necesară, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigantul tehnologic a declarat că renunţă la acordul planificat ”din cauza incapacităţii de a obţine în timp util aprobările de reglementare necesare în temeiul acordului de fuziune”.

Intel va plăti o taxă de reziliere de 353 milioane de dolari către Tower.

Intel a anunţat intenţia de a cumpăra Tower, un producător de cipuri pe bază de contract care produce semiconductori pentru alte companii, în februarie 2022, pentru 5,4 miliarde de dolari.

Acţiunile Tower Semiconductor, listate în Israel, au scăzut cu 8% în urma informaţiei.

Reuters, citând oameni familiarizaţi cu chestiunea, a relatat marţi că Intel nu şi-a asigurat aprobarea pentru acord din partea autorităţilor chineze, înainte de trecerea unui termen crucial.

Autorităţile chineze nu au comunicat public aprobarea achiziţiei.

”După o analiză atentă şi discuţii amănunţite şi după ce nu au primit nicio indicaţie cu privire la anumite aprobări de reglementare necesare, ambele părţi au convenit să îşi rezilieze acordul de fuziune, după ce a trecut termenul de 15 august 2023”, a declarat Tower Semiconductor miercuri, într-un comunicat.

Rezilierea acordului este o posibilă lovitură pentru Intel, care, sub conducerea CEO-ului Pat Gelsinger, s-a angajat să-şi stimuleze afacerea cu semiconductori.

De-a lungul anilor, Intel şi-a pierdut poziţia de lider în fabricarea de cipuri în favoarea companiei taiwaneze TSMC şi a Samsung din Coreea de Sud şi acum încearcă să recupereze teren.

Acordul ar fi oferit Intel un punct de sprijin în tehnologiile de specialitate pe care Tower se concentrează, cum ar fi frecvenţa radio şi senzorii industriali.

Intel este văzută ca fiind esenţială pentru încercarea SUA de a recâştiga conducerea în producţia de semiconductori.

Anularea achiziţiei evidenţiază, de asemenea, modul în care tranzacţiile comerciale continuă să fie prinse între bătălia tehnologică mai largă a SUA şi a Chinei, semiconductorii fiind în centrul acesteia.

SUA au folosit restricţii pentru exporturi, în încercarea de a tăia accesul Chinei la tehnologia cheie a semiconductoarelor.

China a restricţionat exportul anumitor metale necesare pentru fabricarea cipurilor şi altor tehnologii. Şi Beijingul a interzis, de asemenea, unor entităţi din China să cumpere produse de la firma americană de cipuri de memorie Micron

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.