Institutul de stat rus NAMI a anunţat miercuri că a achiziţionat integral o fabrică care produce ABS-uri şi alte sisteme pentru maşini, care era deţinută de grupul german de tehnologie Robert Bosch, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NAMI, Institutul Central de Cercetare şi Dezvoltare pentru Automobile şi Motoare din Rusia, a obţinut active de la producătorii auto mondiali care au părăsit Rusia, ca urmare a invaziei ţării în Ucraina.

NAMI a preluat deja fabrici care erau conduse anterior de producătorii de automobile Renault, Nissan şi Toyota.

Preţul tranzacţiei nu a fost dezvăluit, dar NAMI a preluat anterioar alte active pentru comisioane minime.

”Anterior, compania a fost angajată în producţia de sisteme de direcţie, sisteme de frânare antiblocare şi sisteme de programare pentru stabilitate electronică”, a spus NAMI într-un comunicat.

NAMI a declarat că cei 107 angajaţi ai fabricii din regiunea Samara vor continua să funcţioneze şi că lucrează cu ministerul rus al industriei şi comerţului pentru a reporni producţia din 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.