Instant.ro, prima platformă din România bazată pe AI care intermediază vânzări de maşini second-hand, închide prima rundă de finanţare şi atrage investiţii de 300.000 de euro de la mai mulţi investitori. Runda de finanţare, de tip seed, s-a încheiat în mai puţin de o săptămână şi plasează valoarea companiei la 2 milioane de euro, în prezent. Platforma a generat peste 3.000 de anunţuri de vânzare de la lansare. Timpul de vânzare al unei maşini rulate listate pe Instant.ro este de 48 de ore pentru vânzarea pe loc. Numărul dealerilor va ajunge la 15 – 20, până la sfârşitul anului, cu acoperire naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Instant.ro, prima platformă din România bazată pe AI care intermediază vânzări de maşini second-hand, închide prima rundă de finanţare şi atrage investiţii de 300.000 de euro de la mai mulţi investitori. Runda de finanţare, de tip seed, s-a încheiat în mai puţin de o săptămână şi plasează valoarea companiei la 2 milioane de euro, în prezent. Finanţarea atrasă a presupus vânzarea a 15% din acţiuni şi a adus în companie investitori strategici ce vor contribui la dezvoltarea platformei cu know-how şi expertiză specifică pe mai multe verticale de extindere”, anunţă platforma.

Fondurile atrase vor accelera scalarea şi extinderea modelului de AI pentru automatizarea şi eficientizarea procesului de vânzare - cumpărare de maşini la nivel naţional.

”Dinamica procesului de finanţare a validat viziunea şi rezultatele în cele 4 luni de la momentul lansării proiectului şi oferă premisele unei creşteri accelerate. Următorii paşi pentru Instant.ro vizează creşterea platformei şi popularizarea serviciilor în rândul publicului ţintă. Compania îşi propune extinderea reţelei de dealeri parteneri, concomitent cu consolidarea poziţiei pe piaţă. Totodată, va continua dezvoltarea şi optimizarea noilor funcţionalităţi, pentru a rămâne în zona de inovaţie şi a oferi utilizatorilor Instant.ro o experienţă continuu îmbunătăţită”, arată platforma.

Compania îşi propune menţinerea unei rate lunare de creştere de peste 30% a numărului de utilizatori activi în platformă.

Pe parcursul celor 4 luni de la lansare, platforma Instant.ro a ajuns la un trafic lunar de 30.000 de utilizatori activi. Aceştia generează peste 100.000 de vizualizări de pagină şi petrec, în medie, peste 2 minute pe site.

Instant.ro a stabilit deja colaborări cu peste 10 din cei mai mari dealeri auto din România. Printre aceştia: Ţiriac Auto, Automobile Bavaria şi Auto Bias.

Platforma a generat, până acum, peste 3.000 de anunţuri de vânzare şi peste 600 de lead-uri calificate de vânzare sau cumpărare de automobile rulate. 

Platforma Instant.ro permite tranzacţionarea autoturismelor rulate, pe baza preţului corect calculat aproape instantaneu şi propus de softul de inteligenţă artificială. 

Instant.ro utilizează inteligenţa artificială, în primul rând, pentru generarea estimărilor de preţ (Machine Learning), precum şi a textelor şi imaginilor, folosind Large Language Models, şi integrează tehnologii de Computer Vision pentru analiza documentelor şi a pozelor cu autoturismul.

”Integrarea inteligenţei artificiale oferă un plus de încredere întregului proces de tranzacţionare, Instant.ro propunând preţul corect cu o acurateţe de 96%. Timpul de vânzare al unei maşini second hand este redus, astfel, de la o medie de 90 de zile, în prezent, la aproximativ 48 de ore pentru vânzarea pe loc şi 14 zile pentru vânzarea prin licitaţie sau pe piaţa online”, mai arată platforma.

Platforma se adresează celor care vor să vândă şi să cumpere rapid maşini online, la un preţ corect. Instant.ro are parteneriate cu mai mulţi dealeri auto, între care Ţiriac Auto Rulate şi Automobile Bavaria. Numărul dealerilor va ajunge la 15 – 20, până la sfârşitul anului, cu acoperire naţională. 

Pe platforma Instant.ro pot fi tranzacţionate maşini produse începând cu 2013. 

Proprietarii de autoturisme second-hand care vor să tranzacţioneze pe Instant.ro adaugă în platformă datele maşinii (marca şi modelul, anul de fabricaţie, numărul de kilometri parcurşi, motorizarea etc.). Pe baza informaţiilor oferite de vânzători, corelate cu alte 2 milioane de anunţuri de referinţă, Instant.ro calculează şi propune preţul corect cu ajutorul Inteligenţei Artificiale.

În continuare, utilizatorii Instant.ro pot alege una din cele 3 opţiuni de vânzare a maşinii:

  1. Instant: platforma Instant.ro va cumpăra maşina pentru preţul afişat, după verificarea tehnică a maşinii, un serviciu gratuit pus la dispoziţia vânzătorilor; 
  2. Prin licitaţie: vânzătorul poate lista maşina în licitaţie pentru dealerii autorizaţi parteneri Instant.ro; 
  3. Pe piaţa liberă: dacă vânzătorul este dispus să aştepte, poate pune maşina la vânzare către alte persoane fizice.

Pe Instant.ro, cumpărătorii au acces exclusiv la anunţuri verificate ce listează autovehicule evaluate, ce cuprind toate informaţiile despre dotările, detaliile tehnice şi informaţii de la RAR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.