Un inspector antifraudă din Iaşi a fost reţinut de către procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 28 iulie 2021, a inculpatului, Rebenciuc Alexandru,  inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuţii şi pe raza judeţului Iaşi,  pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite”, a transmis, joi, DNA.

Sursa citată a precizat că, în perioada 12 mai 2021-30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, ”Rebenciuc Alexandru ar fi pretins şi primit pentru  sine pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli”.

”Concret, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranşe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro. În contextul controlului fiscal desfăşurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi  inserat menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu a sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei”, a transmis DNA.

Joi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.