Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie 2023 faţă de ianuarie 2022, ca serie brută, cu 5,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,2%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În luna ianuarie 2023, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, faţă de luna decembrie 2022, ca serie brută, cu 66,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,3%. Faţă de luna ianuarie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 5,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,2%”, arată datele INS.

Ianuarie 2023 comparativ cu decembrie 2022

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 66,1%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-77,3%), lucrările de reparaţii capitale (-72,7%) şi la lucrările de construcţii noi (-59,9%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: lucrările de construcţii inginereşti (-70,7%), clădirile nerezidenţiale (-68,5%) şi la clădirile rezidenţiale (-51,3%).

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,3%, scădere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-24%).

Lucrările de construcţii noi şi lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 6,3%, respectiv cu 3,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 10,2%, respectiv cu 4%.

Clădirile rezidenţiale au crescut cu 10,5%.

Ianuarie 2023 comparativ cu ianuarie 2022

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 5,8%.

Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+11,4%).

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 15,1%. Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+17,7%).

Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 1,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 7,2%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+17%) şi la lucrările de construcţii noi (+10,9%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 12,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 18%.

Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 0,1%.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.