Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 13,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,3%, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În luna martie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât caserie brută cu 13,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 9,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,6%", a informat INS.

În primele trei luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada similară din 2020 atât ca serie brută cu 4,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 13,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+23,5%), vânzările de produse nealimentare (+12,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 2,3%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 3,8%.

Scăderi s-au înregistrat la vânzările de produse nealimentare (-1,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 9,1%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+21,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,9%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 2,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,6%, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+16,7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,4%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 5,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,1%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,1%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,6%. Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie-31 martie 2020, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 0,8% ca urmare a creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 10,8%.

Scăderi s-au înregistrat la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-3%) şi la comerţulcu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-2,1%).

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.