Producţia industrială a scăzut, în primele zece luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2022, atât ca serie brută (-4,8%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (-5%), arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1.I – 31.X.2023, comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,8%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,5%) şi industriei prelucrătoare (-4,3%). Industria extractivă a crescut cu 3,1%”, arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.X.2023, comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2022, a fost mai mică cu 5%, din cauza scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-10,5%) şi industria prelucrătoare (-4,3%).

Industria extractivă a crescut cu 3,2%.

În luna octombrie 2023, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 0,6%, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+8,3%) şi industria extractivă (+1,3%).

Industria prelucrătoare a scăzut cu 0,4%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 1,2% faţă de luna precedentă, ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-2%), industria extractivă (-1,9%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,6%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 2,3%, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%), industriei prelucrătoare (-1,9%) şi industriei extractive (-1,5%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 4,9%, ca efect al scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%), industriei prelucrătoare (-4,5%) şi industriei extractive (-1,6%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.