Producţia industrială a scăzut în luna iunie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 6,6% ca serie brută, în principal care urmare a scăderilor industriei extractive, potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). Totodată, în primul semestru, scăderea este de 0,6%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna mai, producţia industrială a crescut, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 0,2%, ca serie brută.

În iunie, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,6%, respectiv cu 4,1%.

”Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 6,6%, ca urmare a scăderilor industriei extractive (-7,9%) şi industriei prelucrătoare (-7,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,3%”, se arată în comunicat.

Faţă de luna precedentă, în luna iunie, producţia industrială a scăzut cu 7% ca serie brută şi cu 1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate

Totodată, în perioada ianuarie-iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,6%.

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 3,5% ca serie brută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.