Producţia industrială a crescut în luna mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 0,2% ca serie brută, dar a scăzut cu 1,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna mai 2019, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 7,9% şi a scăzut cu 2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 0,2% şi a scăzut cu 1,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

”Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 5,5%. Industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 2,3%, respectiv cu 0,3%”, se arată în comunicat.

Totodată, în perioada ianuarie-mai, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, producţia industrială a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%, respectiv cu 0,4%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.