Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat, în primul trimestru al acestui an, 20,356 miliarde lei, în creştere cu 9,9%, comparativ cu trimestrul I 2020, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În trimestrul I 2021, comparativ cu trimestrul I 2020, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 9,9%, creştere înregistrată la toate elementele de structură: utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 18,1%, lucrări de construcţii noi cu 6,5% şi la alte cheltuieli cu 1%”, arată datele INS.

Investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc).


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.