Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în primele 11 luni din 2020 faţă de perioada similară din 2019, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,4%, respectiv cu 3,3%, a informat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 3,4%, datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+2,6%) şi activitǎţile de comunicaţii (+1,2%)”, arată datele INS.

Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-2,8%).

În perioada ianuarie - noiembrie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 3,3%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere deprograme (+8,8%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,7%).

Scăderi au înregistrat activităţile de comunicaţii (-1,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-0,4%) şi activităţile de transporturi (-0,2%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,3%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 7,6%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+20,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzareşi transmitere de programe (+13,3%), activităţile de transporturi (+7,4%) şi din alteservicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,8%).

Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 3,2%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna noiembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9,2%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.