ING Bank a anunţat, luni, că a înregistrat în România un avans de 12% al profitului net în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 385 milioane lei (81,4 milioane euro), în condiţiile în care portofoliul de credite a crescut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, portofoliul de credite al băncii a crescut cu peste 4 miliarde lei, la 27,3 miliarde lei. Totodată, profitul brut a ajuns la 451 milioane lei în prima jumătate a anului, cu 16% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită majorării veniturilor, în contextul creşterii comerciale puternice.

”ING continuă tendinţa ascendentă în 2019, cu o creştere de 4,1 miliarde lei faţă de sfârşitul primei jumătăţi a anului 2018, la 27,3 miliarde lei, în contextul majorării cu peste 10% a portofoliului pentru toate liniile de business. Portofoliul de credite a crescut cu 6% comparativ cu sfârşitul anului 2018”, se arată în comunicat.

Baza de clienţi activi a crescut la 1,35 milioane clienţi până în iunie 2019. Numărul de clienţi care îşi încasează veniturile recurente într-un cont al băncii a crescut cu 110.000 sau cu 18%, ceea ce înseamnă, practic, că mai mult de 1 din 8 români îşi încasează salariul într-un cont ING, potrivit băncii.

Veniturile au crescut cu 15%, până la 1,005 miliarde lei, ca rezultat al volumelor crescute şi a evoluţiei pozitive a marjelor.

”În luna iulie a început mandatul meu de CEO al ING Bank România, o bancă pentru care am lucrat aproape 25 ani. Am fost parte a dezvoltării sale într-o bancă universală, care a crescut organic la 1,35 milioane de clienţi şi acum se poziţionează pe locul 6 pe piaţă cu cel mai înalt scor NPS pe cele trei segmente. Succesul este posibil doar datorită dedicării şi angajamentului colegilor mei, care îşi canalizează toate eforturile pentru a oferi cea mai bună experienţă de banking clienţilor noştri. Una dintre principalele mele priorităţi în perioada următoare este să întâlnesc şi să ascult angajaţii şi clienţii ING pentru a le înţelege nevoile şi pentru a identifica cum putem îmbunătăţi serviciile şi produsele noastre”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

Rata creditelor neperformante a ajuns la 3,3% la sfârşitul lunii iunie 2019, înregistrând o uşoară creştere de la 3,2% la sfârşitul anului 2018, însă se situează, în continuare, mult sub media pieţei, potrivit băncii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.