Inflaţia din zona euro a ajuns în noiembrie la un ritm de 2,4% în termeni anuali, potrivit datelor preliminare ale Eurostat, fiind mai mică decât cea de 2,7% aşteptată de analiştii intervievaţi de Reuters şi sub ritmul de 2,9% consemnat în octombrie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 În SUA, indicele preţurilor pentru cheltuielile de consum personal - indicatorul favorit al Rezervei Federale - a fost în conformitate cu aşteptările, de 0,2% faţă de luna precedentă şi 3,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Obligaţiunile au marcat, de asemenea, o inversare de tendinţă, prin creşterea consemnată în noiembrie.

Randamentele obligaţiunilor, care se mişcă invers preţurilor, au scăzut în SUA şi Europa, pe fondul percepţiilor de temperare a politicilor în rândul bancherilor centrali şi a semnelor unei ”aterizări line” pentru economia SUA şi economia globală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.