Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în aprilie o creştere a producţiei cu 3,6%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel din luna martie, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna martie, producţia industrială a crescut, ca serie brută, cu 1,2%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În aprilie, faţă de luna corespunzătoare din anul trecut, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,6%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+5,5%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 4,2%, respectiv cu 3,7%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+7,4%). 

În primele patru luni, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,6%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+5,8%) şi industriei extractive (+3,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,6%.

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, producţia industrială a fost mai mare ca serie brută cu 8,2%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.