Indonezia a cumpărat 12 drone noi de la Turkish Aerospace, în valoare de 300 de milioane de dolari, a anunţat marţi Ministerul său Apărării, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de achiziţii menite să modernizeze echipamentele militare vechi ale ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul vine după ce preşedintele indonezian Joko Widodo şi-a avertizat cabinetul în iulie să menţină un buget ”sănătos”, subliniind cheltuielile exagerate ale agenţiilor de securitate ale ţării, inclusiv ale Ministerului Apărării.

În ianuarie, ministrul Apărării, Prabowo Subianto, a încheiat un acord de 800 de milioane de dolari pentru cumpărarea a 12 avioane de luptă Mirage 2000-5, care a atras critici deoarece aparatele erau considerate prea vechi.

În februarie, Indonezia a cumpărat, de asemenea, 42 de avioane de luptă Rafale pentru 8,1 miliarde de dolari, care vor fi plătite în etape, de-a lungul mai multor ani.

La 134,3 trilioane de rupii (8,89 miliarde de dolari), Ministerul Apărării are cea mai mare alocare din bugetul total al ţării din acest an, potrivit datelor guvernamentale.

Acordul cu Turkish Aerospace, cu sediul în Anakara, a fost finalizat în februarie şi se aşteaptă ca dronele să fie livrate în termen de 32 de luni de la semnare. Acordul include, de asemenea, simulatoare de antrenament şi zbor, a spus Ministerul Apărării într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.