Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 3,04%, cel mai mic nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,05%, cel mai mic nivel din 18 septembrie, când a fost tot 3,05%. Marţi, acesta a stagnat.

Miercuri, acest indice a scăzut la 3,04%, cel mai mic nivel din 10 septembrie, când a fost tot 3,04%.

Totodată, miercuri, indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,11%.

Marţi, acesta a scăzut de la 3,12% la 3,11%, cel mai mic nivel din 21 iunie, când a fost 3,07%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.