Acţiunile europene au crescut joi, iar indicele de referinţă Stoxx 600 a atins la un nivel record, în timp ce investitorii au evaluat rezultatele financiare ale companiilor şi datele care arată îmbunătăţirea perspectivelor economice în Europa, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Stoxx 600 a încheiat sesiunea în urcare cu 0,9% la 495,58, depăşind închiderea record anterioară de 494,35, atinsă pe 5 ianuarie 2022, au arătat datele LSEG.

Activitatea de afaceri din zona euro a arătat o oarecare îmbunătăţire în februarie, producţia s-a contractat, dar sectorul serviciilor a revenit la creştere, au arătat datele preliminare.

La începutul tranzacţiilor din SUA, S&P 500 s-a tranzacţionat la un maxim din toate timpurile atins în timpul sesiunii, stimulat de o creştere a acţiunilor Nvidia cu 15%, în timp ce a fost şi o zi record pentru indicele Nikkei din Japonia.

”Acţiunile europene au atras o atenţie din ce în ce mai mare din partea investitorilor în ultimele săptămâni, deoarece titlurile din SUA au avansat şi mai mult, lăsând evaluările companiilor globale listate în Europa să pară din ce în ce mai atractive”, a declarat Lindsay James, strateg de investiţii la Quilter Investors, într-o notă.

”În timp ce economia europeană se confruntă cu factori negativi pe mai multe fronturi – o bază industrială încă slabă, recesiune în Germania şi prezenţa care se profilează a lui Donald Trump şi discuţiile sale despre tarife – multe dintre cele mai mari acţiuni din indice beneficiază de tendinţe mai largi, cum ar fi cheltuielile pentru sănătate şi inovarea în medicamente.”

Numeroase companii au raportat joi rezultatele financiare, printre care Nestle, Zurich Insurance, Iberdrola, Telefonica, Lloyds Banking Group, Rolls-Royce, WPP, Anglo American şi Hargreaves Lansdown.

Acţiunile Rolls-Royce au câştigat 7,8% la Londra, după ce grupul aerospaţial britanic şi-a dublat profiturile anuale în 2023 şi prognozează o nouă creştere în acest an.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 1,47%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,27%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,29%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 1,06%, în timp ce indicele spaniol IBEX 35 a avansat cu 0,31%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.