Pieţele bursiere europene au închis joi uşor în scădere, după publicarea datelor preliminare privind inflaţia din zona euro, în timp ce UBS şi-a afişat primul set de rezultate de când banca a finalizat preluarea Credit Suisse, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 0,1%, la sfârşitul unei sesiuni în mare măsură pozitive, ducând scăderea din luna august la 2,64%, potrivit datelor Eikon.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut joi cu 0,34%, CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,65%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a coborât cu 0,46%. Indicele FTSE Mib al bursei din Milano a pierdut 0,29%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu -,47%.

UBS a înregistrat un profit de 28,88 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, depăşind cu mult previziunile de 12,8 miliarde de dolari făcute de analiştii chestionaţi de Reuters.

Acţiunile UBS au crescut cu 6% până la sfârşitul sesiunii, deşi sectorul bancar european a închis cu 1% mai jos.

Inflaţia din zona euro a fost mai mare decât erau aşteptările, pentru luna august, conform datelor preliminare, rămânând neschimbată faţă de iulie, la 5,3%.

Miercuri, Spania a raportat o accelerare rapidă a inflaţiei, la 2,6% faţă de anul trecut, în conformitate cu aşteptările analiştilor, în timp ce Germania a raportat o scădere cu 13,2% a importurilor pentru anul încheiat în iulie, cea mai puternică scădere din ianuarie 1987.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.