Încrederea investitorilor în zona euro a crescut peste aşteptări în aprilie şi a rămas la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 10 ani, potrivit datelor publicate luni de grupul de cercetări Sentix din Frankfurt, ignorând riscurile legate de alegerile prezidenţiale din Franţa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele referitor la încredere calculat de Sentix a crescut la 23,9 puncte, cel mai ridicat nivel atins din august 2007, în timp ce analiştii anticipau un nivel de 21 de puncte.

În martie, indicele a urcat la 20,7 puncte, de la 17,4 puncte în februarie, datorită disipăruu îngrijorării că riscurile globae ar putea opri creşterea economică.

”Zona euro s-a desprins de tendinţele globale, în condiţiile în care evaluările pentru alte regiuni ale lumii sunt lipsite de echivoc”, se arată într-un comunicat al Sentix, potrivit căruia zona euro continuă să facă progrese economice.

Înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa, indicele privind situaţia actuală a economiei zonei euro a avansat la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2008.

Alegerile prezidenţiale din Franţa vor avea loc în două tururi, în aprilie şi mai, iar estimările indică doi candidaţi finali, centristul Emmanuel Macron şi liderul Frontului Naţional Marine Le Pen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.