Încrederea consumatorilor din Statele Unite a crescut în noiembrie, după trei scăderi lunare consecutive, deşi gospodăriile au continuat să anticipeze o recesiune pentru anul următor, a arătat un sondaj publicat marţi, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conference Board a declarat că indicele său de încredere a consumatorilor a crescut la 102,0 în această lună, de la nivelul de 99,1 din octombrie, care a fost revizuit în scădere.

Economiştii chestionaţi de Reuters au estimat că indicele va scădea la 101,0, de la 102,6 raportate anterior.

Încrederea americanilor în economie s-a văzut şi în datele referitoare la cumpărăturile din weekendul de Ziua Recunoştinţei, potrivit cărora vânzările şi numărul cumpărătorilor au depăşit aşteptările.

Peste 200 de milioane de cumpărători au beneficiat de promoţii atât în magazine, cât şi online în weekendul de Ziua Recunoştinţei, potrivti datelor publicate marţi de Federaţia Naţională de Retail (NRF).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.