Ikea le recomandă clienţilor care au cumpărat o pelerină de liliac Lattjo pentru copii să nu îi mai lase să se joace cu ea şi să o aducă înapoi la magazinul din Băneasa unde vor primi înapoi suma integrală pe care au plătit-o pentru produs, chiar dacă nu mai au bonul de cumpărături, anunţă compania într-un comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni IKEA recheamă pelerina de liliac Lattjo după ce trei copii au avut urme şi zgârieturi în zona gâtului în timpul jocului. Pelerina s-a blocat şi nu s-a putut desprinde cu uşurinţă.

Niciun copil nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă, pentru a preveni riscul de strangulare sau de rănire în jurul gâtului, Ikea a luat măsuri de precauţie şi va retrage produsul.

„Avem toleranţă zero pentru riscurile de siguranţă la produsele pentru copii şi nu putem accepta posibilitatea de accidentare în timp ce aceştia se joacă. În urma sesizărilor de la clienţi, am început o investigaţie care ne-a arătat că sistemul de prindere al pelerinei nu se desface suficient de uşor”, a declarant directorul departamentului pentru produsele pentru copii, Cindy Andersen.

De asemenea, reprezentantul Ikea mai spun că incidental ”ne-a arătat că avem nevoie de cerinţe mai clare de producţie pentru astfel de sisteme de prindere. Am retras toate produsele de pe piaţă ca măsură imediată de precauţie, însă compania va îmbunătăţi viitoarele produse şi, prin aceasta, siguranţa copiilor, prin implementarea unor noi reguli”.

În magazinul Ikea din Bucureşti au fost vândute, începând cu din noiembrie 2015, 129 de astfel de pelerine de liliac, la preţul de 49,9 lei. Produsele nu se mai găsesc în prezent în magazin.

Compania Ikea a mai rechemat un produs de la începutul anului şi până acum: bazele de lampadar şi de veioză Gothem, din cauza riscului de şoc electric, după ce doi clienţi şi un angajat al companiei au identificat cabluri deteriorate în interior.

Grupul suedez a deschis în 2007 primul şi singurul  magazin din România, situat în nordul Bucureştiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.