International Flavors & Fragrances şi divizia de nutriţie şi bioştiinţă a grupului DuPont, de 26,2 miliarde de dolari, au convenit să fuzioneze, într-un acord care va crea un nou gigant al bunurilor de consum, evaluat la peste 45 de miliarde de dolari, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acordului, acţionarii DuPont vor deţine 55,4% din acţiunile noii companiei, iar acţionarii IFF 44,6%, a anunţat IFF într-un comunicat.

Acordul a fost aprobat în unanimitate de ambele consilii de administraţie.

Producătorul de materiale industriale DuPont va primi şi o sumă unică în numerar, de 7,3 miliarde de dolari, la finalizarea tranzacţiei.

Noua companie va fi condusă de directorul general al IFF, Andreas Fibig, care va continua să fie şi preşedinte al consiliului de administraţie.

Compania irlandeză Kerry Group a negociat la rândul ei preluarea diviziei de nutriţie a DuPont, a relatat anterior Bloomberg.

”Am efectuat o analiză foarte atentă care a dus la selectarea IFF ca partener strategic pentru N&B”, a declarat preşedintele executiv al DuPont, Ed Breen.

IFF, care creează arome şi parfumuri, lucrează cu branduri mondiale pentru dezvoltarea de parfumuri şi gusturi pentru produse destinate gospodăriei.

”Împreună vom crea un furnizor de ingrediente şi soluţii de top cu un set mai larg de capacităţi, pentru a satisface nevoile în evoluţie ale clienţilor”, a declarat Fibig.

Fuziunea va fi realizată prin intermediul unei structuri eficientă din punct de vedere fiscal, numită Reverse Morris Trust, a arătat IFF.

Astfel de tranzacţii permit unei companii să evite costurile fiscale mari prin separarea de grup a unei divizii pe care vor să o vândă şi realizând în acelaşi timp o fuziune cu o altă companie.

După finalizarea tranzacţiei, IFF anticipează economii de costuri în valoare de circa 300 de milioane de dolari, până la sfârşitul anului al treilea.

Companiil au obţinut angajamente de finanţare totală a tranzacţiei de către Morgan Stanley şi Credit Suisse.

IFF a mai anunţat că cel mai mare acţionar al său, Winder Investments, a fost de acord că voteze în favoarea acordului.

Greenhill şi Morgan Stanley au oferit consultanţă IFF, în timp ce Credit Suisse Securities (USA) şi Evercore au consiliat DuPont.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.