Huawei din China va începe să-şi construiască fabrica de echipamente de reţea de telefonie mobilă în Franţa anul viitor, a declarat o sursă familiarizată cu chestiunea, continuând planurile pentru prima sa unitate de producţie din Europa, chiar dacă unele guverne europene limitează utilizarea echipamentelor 5G al companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a schiţat planuri pentru fabrica cu o investiţie iniţială de 200 de milioane de euro (215,28 milioane de dolari) în 2020, dar lansarea a fost amânată de pandemia de COVID-19, a declarat luni sursa.

Aceasta a refuzat să fie identificată deoarece nu este autorizată să comenteze această problemă.

Sursa nu a dat o cronologie pentru momentul în care fabrica din Brumath, lângă Strasbourg, va fi pusă în funcţiune. Huawei nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

O sursă guvernamentală franceză a declarat că fabrica ar trebui să fie deschisă în 2025.

Mişcarea vine chiar dacă unele guverne europene restricţionează sau interzic utilizarea echipamentelor fabricate de Huawei şi ZTE, ambele din China, invocând preocupări de securitate.

Liderii europeni dezbat, de asemenea, cum ”să reducă riscul”, dar şi să coopereze cu a doua economie din lume.

China este al treilea mare partener comercial al Franţei, după Uniunea Europeană şi Statele Unite. În 2020, guvernul francez le-a spus operatorilor de telecomunicaţii care intenţionează să cumpere echipamente Huawei 5G că nu vor putea reînnoi licenţele pentru echipamente odată ce expiră, renunţând efectiv la Huawei din reţelele mobile.

Dar, în urma unei întâlniri cu ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, la Beijing în iulie, vicepremierul Chinei, He Lifeng, a declarat că Franţa a decis să extindă licenţele Huawei 5G în unele oraşe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.