Grupul chinez Huawei va cheltui mai mult cu producţia de echipamente, pentru a asigura continuitatea livrărilor, va elimina posturile redundante şi managerii ineficienţi, pe fondul restricţiilor impuse de Statele Unite exporturilor sale, a anunţat fondatorul Ren Zhengfei, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul are loc în timp ce Statele Unite au anunţat în această săptămână că au extins cu 90 de zile permisiunea ca Huawei Technologies să cumpere componente de la companii americane pentru a aproviziona în continuare clienţii existenţi, dar în acelaşi timp a adăugat pe lista neagră alte 40 de unităţi ale companiei, din mai multe ţări.

”Compania trece printr-o situaţie de viaţă şi moarte. Dacă nu îţi poţi face treaba, atunci fă loc pentru ca tancul nostru să treacă. Şi dacă vrei să intri pe câmpul de luptă, poţi să legi o frânghie în jurul tancului pentru a-l trage, toată lumea trebuie să aibă această hotărâre”, a afirmat Ren, fost ofiţer în armata chineză, într-un memo obţinut de Reuters.

Huawei este un element major al războiului comercial dintre Statele Unite şi China. În luna mai, Washingtonul a interzis companiilor americane să facă afaceri cu Huawei, din motive de securitate naţională.

Huawei a raportat în schimb o creştere de 23% a veniturilor, în primul semestru, susţinută de vânzările solide de smartphone-uri pe piaţa chineză.

Potrivit memo-ului, Huawei, care are aproape 190.000 de angajaţi la nivel mondial, îşi reformează operaţiunile la nivel global, oferind o importanţă mai mare activităţilor productive şi una mai mică personalului administrativ, eliminând şi posturile ineficiente.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.