Huawei Technologies testează un smartphone echipat cu sistemul de operare dezvoltat de companie, Hongmeng, care ar putea fi oferit spre vânzare până la sfârşitul acestui an, a anunţat reţeaua de media chineză Global Times, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea smartphone-ului cu sistemul Hongmeng ar marca un pas major pentru Huawei, al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, în condiţiile în care sancţiunile americane pun în pericol accesul companiei la sistemul de operare Android al Google.

Dispozitivul va costa aproximativ 2.000 de yuani (288 dolari), potrivit unor surse citate duminică Global Times. Acest preţ va plasa dispozitivul la nivelul inferior al pieţei smartphone-urilor.

Huawei nu a comentat imediat informaţia, atunci când compania a fost contactată luni de Reuters.

Directorii Huawei au descris anterior Hongmeng drept un sistem de operare proiectat pentru produse conectate la internetul lucrurilor. Luna trecută, compania a anunţat că primele produse importante bazate pe Hongmeng vor fi viitoarea gamă de televizoare inteligente sub brand Honor. Conducerea companiei a minimizat public posibilitatea ca softul să fie folosit la smartphone-uri.

Săptămâna trecută, preşedintele Huawei, Liang Hua, a afirmat, la un eveniment de prezentare a rezultatelor companiei pentru primul semestru al anului 2019, că Huawei a preferat să folosească sistemul Android al Google pentru dispozitivele mobile şi s-a referit la Hongmeng ca parte a strategiei pe termen lung.

Huawei se află în centrul tensiunilor geopolitice dintre Statele Unite şi China începând din luna mai, când preşedintele american Donald Trump a plasat producătorul chinez de dispozitive şi echipamente de telecomunicaţii pe o listă de companii cărora furnizorii americani nu pot să le vândă produse.

Trump a semnalat că sancţiunile vor fi relaxate, dar detaliile sunt puţine. Dacă politicile americane vor fi menţinute, Huawei ar putea pierde accesul la actualizările regulate ale Android.

Veniturile Huawei au crescut cu 23% în primul semestru, parţial datorită cererii puternice de pe piaţa chineză pentru telefoanele mobile ale companiei.

În timp ce vânzările de smartphone-uri Huawei din străinătate au scăzut, în China au urcat cu 31% în termeni anuali, potrivit firmei de cercetare a pieţei Canalys.

 Analiştii atribuie performanţele solide de pe piaţa internă parţial calităţii dispozitivelor, care domină de mult timp piaţa chineză a telefoanelor high-end cu sistemul de operare Android, şi parţial patriotismului consumatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.