Gigantul chinez de telecomunicaţii şi smartphone-uri Huawei nu a dezvăluit niciun detaliu despre noul său telefon 5G şi nici despre progresele legate de cipuri, în timpul unui eveniment de lansare produse, de mare profil, care a avut loc luni, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În schimb, compania a prezentat două maşini electrice noi - primul său sedan şi un SUV de ultimă generaţie - şi a lansat noi căşti wireless, printre alte produse.

Huawei colaborează cu un producător auto pentru a vinde maşini sub marca Aito.

Căştile, cu un preţ de aproximativ 1.499 de yuani (205 dolari) includ cipul Huawei Kirin A2, a spus compania.

Lansările de produse au făcut parte din evenimentul de lansare a sezonului de toamnă al Huawei, care a fost transmis în direct luni după-amiază, în mandarină.

Absenţa telefonului i-a lăsat dezamăgiţi pe mulţi fani ai internetului, în ciuda indicaţiilor de la începutul evenimentului din partea gazdei sale, Richard Yu, că Huawei nu va dezvălui mai multe detalii.

Yu este director executiv şi CEO al grupului de afaceri de consum al Huawei şi conduce operaţiunile legate de maşini.

Totuşi, mulţi spectatori, în special pe platforma video Bilibili, au lăsat comentarii cerând detalii despre telefon.

Evenimentul Huawei a început cu o interpretare orchestrală şi corală a unui cântec intitulat ”Visul meu”, în chineză. Acesta a inclus, de asemenea, un scurt discurs al celebrităţii din Hong Kong Andy Lau, în legătură cu lansarea de către Huawei a unui ceas de lux.

Dar încercarea de a prezenta o stare de bine cu privire la capacităţile tehnologice ale Huawei – şi ale Chinei – nu a dus la un anunţ tangibil la evenimentul de mare profil.

Compania a lansat luni o nouă versiune a ceasului său inteligent, o tabletă nouă despre care spune că este mai uşoară şi mai subţire decât iPad-ul şi un stilou care se conectează cu tableta folosind tehnologia NearLink, asemănătoare Bluetooth de la Huawei.

Tăcerea Huawei asupra noului său telefon vine în momentul în care iPhone 15 al Apple a început vineri să fie comercializat în China.

Un progres în producţia de cipuri?

În urmă cu aproximativ o lună, Huawei şi-a lansat în linişte cel mai recent smartphone - Mate 60 Pro - despre care recenziile indică că oferă viteze de descărcare asociate cu 5G, datorită unui semiconductor avansat.

Debutul telefonului a indicat că Huawei este capabil să utilizeze procese de înaltă tehnologie, în ciuda restricţiilor din SUA.

Analiza TechInsights a constatat că cipul Kirin 9000s din interiorul Huawei Mate 60 Pro are un procesor care a fost fabricat de gigantul chinez Semiconductor Manufacturing International Corporation, folosind un proces avansat de 7 nanometri.

Anterior, acel procesor de 7 nm necesita o maşină de litografie EUV de la compania olandeză ASML, care a început, de asemenea, să restricţioneze vânzările către China.

Nu este clar dacă echipamente mai vechi sau procese alternative de achiziţie au fost implicate în cea mai recentă producţie de cipuri.

Când a fost întrebat despre progresele TechInsights, Huawei nu a fost disponibil pentru comentarii.

Veniturile din afacerile de consum ale Huawei s-au înjumătăţit sub presiunea sancţiunilor americane, care au oprit accesul companiei chineze la tehnologiile esenţiale pentru smartphone-uri, cum ar fi semiconductori şi software-ul Google.

Administraţia Trump a început să restricţioneze accesul Huawei la tehnologie în 2019. SUA au susţinut că gigantul chinez al telecomunicaţiilor reprezintă un risc pentru securitatea naţională, din cauza presupuselor legături cu Partidul Comunist Chinez şi armata ţării.

Huawei a negat în mod repetat existenţa unui astfel de risc.

Anul acesta, Huawei a spus că se aşteaptă să-şi lanseze produsele de consum emblematice într-un program ”normal”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.